Kameni monoliti podignuti na spomen svim istarskim svjedocima i mučenicima vjere u 20. stoljeću,  pokraj crkvice Sveta Marija Svetomore

Do crkvice Sveta Marija Svetomore, blizu Žminja vjernici Porečke i Pulske biskupije, 2000. godine podignuli su spomen obilježje žrtvama rata i poraća. Tri uspravna kamena monolita, tri simbola tolikih nepokolebivih svjedoka vjere. Jedan je monolit presječen napola, kao što je bio presječen život kršćanskih mučenika. Na presječenom monolitu stoji natpis: „Jubilarne 2000. godine kršćanstva na spomen svim istarskim svjedocima i mučenicima vjere u 20. stoljeću podižu vjernici Porečko-Pulske biskupije.“ Pokraj kamenih monolita stoje u kamenu uklesana imena svećenika, bogoslova i sjemeništaraca koji su stradali u ratnim i poratnim godinama (1941.-1949.). Među uklesanim imenima stoji i me Miroslava Bulešića.

Povratak u pregled odredišta hodočašća >>

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.