U Puli su danas najavljena događanja koja će se u Porečkoj i pulskoj biskupiji održati u sklopu proslave beatifikacije Miroslava Bulešića. Već ovoga tjedna, od 22. do 25. kolovoza, u Lanišću će se odvijati "Dani mučeništva sluge Božjega Miroslava Bulešića", najavio je župnik u Lanišću vlč. Dalibor Pilekić.

TON PILEKIĆ 1
Svake večeri, nakon svete mise u 18 sati, održat će se raznolik program, koji će obuhvatiti koncert duhovne glazbe, predstavljanje knjige o vlč. Stjepanu Cveku, koji je u biskupiji službovao u vrijeme mučeništva Miroslava Bulešića, zatim prikazivanje filma "Moja osveta je oprost" te recital "Oče budi volja tvoja". Središnji dan je nedjelja, kaže Pilekić.

TON PILEKIĆ 2
Program obilježavanja godišnjice Bulešićeve mučeničke smrti dijelom će se odvijati i u njegovoj rodnoj župi u Svetvinčentu gdje će u petak na kuli Kaštela Morosini Grimani biti izvješena slika budućeg blaženika. Dan kasnije u 18 sati, misno slavlje, u zajedništvu s istarskim svećenicima i vjernicima, u Svetvinčentu će predvoditi biskup Porečke i pulske biskupije mons. Dražen Kutleša. Današnjoj konferenciji za novinare prisustvovala je i urednica te scenaristica filma o Miroslavu Bulešiću Irena Hrvatin. Film "Moja osveta je oprost", što je ujedno i geslo beatifikacije istarskog mučenika, bit će prikazan u subotu 24. kolovoza, na godišnjicu ubojstva Miroslava Bulešića, na prvom programu HTV-a s početkom u 15 i 30.

TON HRVATIN 1
Organizatori su danas podsjetili da se prijave za sudjelovanje u proslavi beatifikacije, koja će se održati 28. rujna u pulskoj Areni, primaju kod župnika do 1. rujna. Ulaznice za sudjelovanje u slavlju u Areni su besplatne, ali su potrebne jer je broj sudionika ograničen.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.