U Puli, 11. Srpnja 2013. predstavljene su novine vezane uz organizaciju beatifikacije Sluge Božjega Miroslava Bulešića što će se 28. rujna održati u pulskoj Areni. Voditelj tehničkog odbora organizacijskog tima mons. Vilim Grbac podsjetio je da je dugogodišnji proces kauze trajao za vrijeme službovanja 4 biskupa – Dragutina Nežića, Antuna Bogetića, Ivana Milovana i sadašnjeg Dražena Kutleše, a priveo ga je kraju Sveti otac Benedikt 16. 20. prosinca prošle godine.

IZJAVA VILIM GRBAC
Predprogram slavlja u pulskoj Areni počet će u subotu 28. rujna u 10, a svečano euharistijsko slavlje u 11 sati. Tog će se dana organizirati i Hodočašće svećenika iz cijele Hrvatske u Arenu te se na slavlju očekuje i nekoliko stotina svećenika. Dr. Josip Grbac, voditelj odbora za medije organizacijskog tima beatifikacije, istaknuo je danas posebnost događaja proglašenja Bulešića blaženim za istarsku i hrvatsku javnost.

IZJAVA JOSIP GRBAC 1
Grbac je posebno ukazao na to da je riječ o događaju koji se događa praktički jednom u povijesti neke biskupije.

IZJAVA JOSIP GRBAC 2
Upravo u svrhu upoznavanja javnosti s likom i djelom Mirtoslava Bulešića pokrenuta je web stranica koja je danas predstavljena. Voditeljica ureda za javnost Porečke i pulske biskupije Ana Cvitan kazala je kako se putem weba htjelo na jedno mjesto staviti sav materijal o blaženom.

IZJAVA ANA CVITAN
Dodajmo na kraju da je dizajner web stranice, kao i logotipa beatifikacije, Mauricio Ferlin, a stranicu možete pogledati na adresi miroslavbulesic.hr.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.