Miroslave dobro došao u Crkvu hrvatskih mučenika!

Miroslave, možemo li razgovarati? Ti si novo lice na našem nebu mučenika koje mnogi tek trebaju upoznati, možda mi svećenici ponajviše. Radujemo se tvom dolasku u Crkvu hrvatskih mučenika. Ovdje te već čeka mjesto. Progovori nam o sebi. Tvoja je mladost darovana Bogu. Kako si to uspio?

„Prolivena je nedužna krv, i dalje se ona prolijeva; neće li možda upravo ona poslužiti kao temelj društva koje se ponovno rađa u boli? Ja mislim da hoće.“ (Iz pisma rektoru Zavoda Lombardo u Rimu, 1943.)

Krv mučenika nikada ne ostaje bez ploda. A plod se rađa kada to Gospodar života upiše u korijen iz kojega izrasta. I kada se činilo da je poznat tek u svome kraju, upravo u Godini vjere i Jubileju 1700 godina od slobode kršćanstva, mučenik Miroslav Bulešić zasjao je s križa kao znak i poziv: znak bliskosti s Kristom čija nas je žrtva preobrazila za Život, i poziv na vjernost Bogu, jer on nikada ne razočarava.

Još samo koji trenutak i sve će biti završeno. S križa nema skretanja. Nema više drugog puta. Križ je pečat i kraj na ovoj zemlji. „I dok smo u boli, Krist će nam ponoviti: Još malo! I onda će završiti. Povežimo se uz Krista živom vjerom, čvrstim pouzdanjem i sinovskom ljubavlju. Tako ćemo biti sigurni da ćemo doći do slave.“ Nož krvnika ili koplje vojnika – tek su prolazna sredstva u umiranju.

Vremena svjedoka nisu za nama. Ona traju dok je svijeta i vremena.
O da traju i u nama i među nama!

Mir je čovjeku potreban poput disanja. Kad živi u miru, osjeća da može disati punim plućima. Živjeti punim srcem. Ali, kad mir potraje, često se događa da čovjek više ne zna što će s njim. Kao da mu je život jednostavniji, razgovjetniji kad se treba nekome suprotstavljati. Kao da se lakše snalazi u skučenosti. I lakše mu je živjeti s onima koji su skučeni na njegov način, nego s onima kojima je duša prostrana. Prostrana kao istinski mir. Kao istinska sloboda.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.