Profesor dr. Josip Grbac, koordinator odbora za medije prilikom organizacije beatifikacije sluge Božjega Miroslava Bulešića u pulskoj Areni 28. rujna, ukratko predstavlja tek objavljenu knjigu autora Fabijana Veraje, u izdanju Porečke i Pulske biskupije.

1. Novoizišla knjiga naziva se i „Pozicija o mučeništvu“. Ona je svojevrsni skup dokumenata na temelju kojih se je Kongregacija za kauze svetih izjasnila o mučeništvu Miroslava Bulešića. Kako je knjiga nastala?

2. Koja je posebnost knjige „Miroslav Bulešić svećenik i mučenik. Znakoviti lik moderne povijesti Istre“? Što se u njoj može pronaći?

3. Knjiga započinje Bulešićevom rečenicom „Moja osveta je oprost“. U ovom kontekstu oprosta želi se proslaviti i sama beatifikacija. Što Bulešić danas poručuje kroz svoje zapise iz dnevnika i kroz pisma koji su također objavljeni u knjizi?

4. Gdje se ova izuzetno vrijedna knjiga može kupiti?

Devetnica

Litanije i molitva

bl. Miroslav Bulešić

Blaženikove molitve i zazivi

Molitva za proglašenje svetim

duhovni dnevnik miroslava bulesica

positio super martyrio

positio super martyrio

Molitve i zahvale

Molitve, zahvale i svjedočanstva

Brojni hodočasnici posjećuju župnu crkvu u Svetvinčentu. Mnogi od njih zapišu svoje molitve, zahvale i svjedočanstva u Knjigu dojmova, koja postoji od 28. rujna 2013., od dana Beatifikacije.
Ovdje donosimo nasumični odabir tih zapisa.

Svoje molitve i zahvale po zagovoru bl. Miroslava Bulešića možete napisati i poslati putem linka https://www.zupasvetvincenat.hr/miroslav-bulesic/molitve-i-zahvale. Na sve te nakane bit će služena sv. misa na oltaru Blaženika svake prve nedjelje u mjesecu u 11 sati.

Iz knjige dojmova >

Hodočasnički itinerarij

Multimedija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.