Dragi hodočasnici,

radujemo se što ste prepoznali važnost ovog znakovitog događaja koji čeka našu Crkvu u Hrvatskoj i što ćemo svi zajedno moći proslaviti uzdizanje na čast oltara našeg slugu Božjega Miroslava Bulešića. Slobodni smo vam ovdje dati kratke upute koje se tiču dolaska u Pulu i sudjelovanja na slavlju.

Za dolazak u Pulu preporučamo izlaz s Istarskog Ipsilona: Vodnjan Jug ili izlaz Šijana. Ulazeći u Pulu treba pratiti pravac Arena preko kružnoga toka „Punta“. Parkiralište za autobuse je predviđeno na Ulici 119.  brigade i na prostoru uzduž te ulice (od Veslačkoga kluba prema Velom Vrhu). Autobusi će na tom određenom mjestu parkirati, iskrcati hodočasnike i čekati ih do odlaska.

Za automobile s akreditacijom predviđeno je parkiralište Karolina, a svima ostalima preporučaju se ostala parkirališta u gradu. Za sve ostale informacije obratit ćete se našim redarima koji će vam biti na raspolaganju.

Molimo vas da na slavlje u Pulu, 28. rujna dođete na vrijeme. Arena se otvara u 7 sati, uvodni program počinje u 9.30 sati, a svečano euharistijsko slavlje u 11 sati. Preporučamo vam da najkasnije do 9:30 sati budete u Areni.

Na ulazu u Arenu treba pokazati ulaznicu. Četiri su ulaza u Arenu i svaki od njih je označen svojom bojom: crvena – zelena – plava  - žuta, pa vas molimo da uđete na ulaz koji je označen bojom koja stoji i na vašoj ulaznici koju ćete dobiti od vaših  župnika. (Ulaz broj tri (plava boja), predviđen je za one grupe koje su se prijavile nakon 1. rujna, tj. nakon što je ispunjen kapacitet Arene. Te će grupe biti smještene na prostoru iznad Arene odakle se može bez poteškoća pratiti slavlje u Areni.  Ukoliko bude moguće, oni će biti pušteni u Arenu.)

Pri ulazu će redari provjeravati da se ne bi unosili oštre predmete, staklene boce, i veće kišobrane i sve ono što bi moglo biti opasno za hodočasnike u Areni. Preporučamo da ponesete kišne kabanice i piće u plastičnoj ambalaži.

Osobe s invaliditetom, zajedno s pratnjom ulaze na ulaz broj 1 koji će biti označen crvenom bojom (čak i onda ako budu imali ulaznicu druge boje). Mjesta u Areni nisu brojčano obilježena, ali vas molimo da pratite savjete redara u Areni.

Svećenici ulaze u Arenu s akreditacijom i odlaze na mjesta za njih pripravljena, na prostoru ispred oltara, gdje će se obući i pripremiti za koncelebraciju.

Budući da se radi o velikom broju sudionika, molimo vas za razumijevanje i spremnost na suradnju kako bi sve proteklo dostojanstveno i mirno.

Neka vas na vašem hodočašću prati Božji blagoslov i zagovor našeg novog blaženika Miroslava Bulešića.


SMJEŠTAJ

Za smještaj, preporučamo Vam da se javite na adrese hotelskih kuća u Puli:

HOTEL "VELI JOŽE" PULA
Bečka 9, 52100 Pula
tel. 052/223-456
mob. 099/3386-229
fax. 052/214-240
www.veli-joze.hr
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

OMLADINSKI HOSTEL PULA
YOUTH HOSTEL PULA
Zaljev Valsaline 52100 Pula
tel. +385 52 391 133
fax. +385 52 391 106Ž
www.hfhs.hr/hr/hosteli/pula-omladinski-hostel-518
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

ARENATURIST HOTELI D.O.O. PULA
tel: +385 52 529 434
fax. +385 52 391 106
www.arenaturist.hr
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.