U Svetvinčentu, rodnoj župi sluge Božjeg Miroslava Bulešića, održan je 17. lipnja biskupijski susret ministranata. Prema riječima pročelnika dijecezanskog Vijeća za duhovna zvanja i ministrante vlč. Rikarda Lekaja, koji je i župnik u Svetvinčentu, susret je organiziran "prigodno u znaku Godine vjere i beatifikacije sluge Božjeg Miroslava Bulešića". Sudjelovalo je oko 200 djece iz svih devet dekanata Porečke i Pulske biskupije. 

Susret ministranata 17.6.2013. Susret ministranata 17.6.2013. Susret ministranata 17.6.2013. 

Djeca su na početku okupljena u župnoj crkvi Navještenja BDM, gdje im je dobrodošlicu izrazio vlč. Lekaj te izrekao kratko razmišljanje o čitanju iz Matejeva evanđelja o Isusovu pozivu prvim apostolima na obali Galilejskog jezera. Vlč. Lekaj stavio je naglasak na prepoznavanje i ljepotu odazivanja Božjem pozivu.

Uslijedio je rad po skupinama. Skupina "Emaus", smještena u župnoj crkvi, imala je za temu život i lik sluge Božjeg Miroslava Bulešića, a skupina" Sv. Angela Merici" bila je u svetvinčentskom Kaštelu Grimani Morosini gdje im je s. Andrea iz reda uršulikni govorila o redovničkom pozivu. Skupina "Galileja" okupila se u crkvi Sv. Vinka oko vlč. Marijana Lindića koji je kroz osobno svjedočanstvo djeci pripovijedao o svećeničkom pozivu. Četvrta skupina "Učenici", zamišljena kao mala škola ministriranja, smještena je u prostore Memorijalne zbirke Miroslav Bulešić, pod vodstvom vlč. Miroslawa Paraniaka. Svi su sudionici, sistemom rotacije, prošli sve četiri radionice. Djeca su zatim nastavila druženje zajedničkim ručkom u dvorištu Kaštela, a nakon toga kroz brojne sportske aktivnosti u prostoru Žlinje iza Kaštela.

Gordana Krizman

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.