160 mladih Karmela BSI, koji su ovog vikenda u Istri sudjelovali na 13. Karmelijadi, koja je zbog prijetnji terorističkih napada otkazana u Budimpešti pa je zadnji tren odlučeno da bude u Pazinu, posjetili su posljednjeg dana svoga boravka u Istri Svetvinčenat i upoznali lik bl. Miroslava Bulešića.

Ujutro, prije polaska iz Pazina snimili su ispred Kolegija milenijsku fotografiju koju vidite na početku teksta. Ostale fotografije trećeg dana Karmelijade pogledajte ovdje (Foto: D. Fattorich, G. Krizman): http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/galerija/category/186-sudionici-13-karmelijade-posjetili-svetvincenat.html

U Svetvinčentu su sudjelovali su na redovitom nedjeljnom misnom slavlju za puk kojeg je predvodio vlč. Darko Zgrablić u suslavlju s p. Endre , koji prati Karmelijadu. Mladi su, naizmjence sa župnim zborom pjesmom pratili misno slavlje.

 

Pristupanjem sakramentu ispovijedi tijekom petka i subote mladi su se ujedno pripremili i za primanje potpunog oprosta kojeg je, odlukom mjesnog ordinarija, u Godini milosrđa moguće dobiti u crkvi u Svetvinčentu gdje se čuvaju kosti Blaženika.

Predvoditelj je u prigodnoj homiliji, tumačeći dnevno evanđelje posebno naglasio mladima neka uvijek teže i žarko žele biti s Gospodinom.

Nakon misnog slavlja zahvalu u ime hodočasnika izrekla je s. Dijana Mlinarić, te najavila da će sljedeća Karmelijada biti na otoku Krku u mjestu Punat od 6. do 8. listopada 2017., a ne u proljeće jer je sljedeće godine Susret Hrvatske Katoličke mladeži u Vukovaru.

Na kraju je vlč. Zgrablić ukratko mladima predstavio lik bl. Bulešića, pozvao ih da mu se mole za zagovor, ali i potaknuo ih na bolje upoznavanje hrvatskih svetaca i blaženika.

Izmoljena je molitva za zagovor, a zatim su mladi pristupili čašćenju relikvija i ophodu oko oltara gdje se čuva okrvavljeni talar mučenika i drugi predmeti natopljeni njegovom krvlju.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.