ZastavaU Svetvinčentu je sve spremno za prijenos relikvija blaženog Miroslava Bulešića. Dan uoči svečane proslave na župnu crkvu je podignuta zastava Blaženika

Nakon prijenosa iz Lanišća na groblje u Svetvinčenat 1958. te, potom 2003. godine, sa groblja u župnu crkvu, relikvije Blaženika će sada biti definitivno položene u oltar župne crkve u Svetvinčentu. Misno slavlje predvoditi će porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša, a prigodnu homiliju izreći će biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Jučer je održan i prvi susret Vijeća za promicanje kulta bl. Miroslava Bulešića i Francesca Bonifacia koje će posebno raditi na širenju i promicanju kulta i štovanja tih dvaju blaženika.

Pročelnik vijeća je generalni vikar biskupije mons. Vilim Grbac, a ostali članovi su: vicepostulator  mons. Vjekoslav Milovan, predstojnik Vijeća za liturgiju preč. Milan Zgrablić, predstojnik Vijeća za duhovna zvanja Rikard Lekaj,  župnik u Lanišću preč. Dalibor Pilekić, župnik u Svetvinčentu vlč. Darko Zgrablić, te vlč. Alen Žufić, župnik župe Krasica, gdje je djelovao bl. Francesco Bonifacio.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.