Naslovnica prvog broja GlasnikaProglašenje Miroslava Bulešića blaženim u pulskoj Areni bio je središnji događaj prošle godine za našu Domovinsku Crkvu, napose za našu Porečku i Pulsku biskupiju. Naša Postulatura je pripremila „Glasnik bl. Miroslava Bulešića“ kako bi javnost bila upoznata sa događajima vezanim uz lik našeg Blaženika te sa onim što se događa u Postulaturi s ciljem da bl. Miroslav bude proglašen svetim.

Povodom prve godišnjice beatifikacije bl. Miroslava Bulešića iz tiska je izašao prvi broj „Glasnika Postulature bl. Miroslava Bulešića“. Ovaj prvi broj donosi najvažnije dokumente vezane uz sam čin beatifikacije, kao što su: Apostolsko pismo kojim papa Franjo dopušta da se Bulešić proglasi blaženim, Dekret o beatifikaciji koji je izdala Kongregacija za svece, propovijed Papina izaslanika kardinala Angela Amata u pulskoj Areni, te govore našeg biskupa mons. Dražena Kutleše u Areni. 

U drugom dijelu, naš vicepostulator mons. Vjekoslav Milovan prikazao je tijek postupka za proglašenje blaženim, te izjave hrvatskih biskupa prigodom beatifikacije.
Treći dio Glasnika donosi kroniku događanja koji su povezani s Bulešićem:  „Proslava 66. obljetnice mučeništva u Svetvinčentu“, „Susret vjeroučitelja u Lanišću“, o proslavi 94. Rođendana bl. Miroslava kod sestara Milosrdnog Isusa u Puli, o blagoslovu novosagrađene kapelice bl. Bulešića u njegovom rodnom mjestu Čabrunići, o izložbi na temu  Blaženiku u Rovinju, o novom Dekanatskom pastoralnom centru „Blaženi Miroslav Bulešić“, itd…
Četvrti dio donosi propovijed nadbiskupa Ivana Devčića ove godine u Svetvinčentu o obljetnici mučeništva, te intervju s mons. Jurom Bogdanom, rimskim postulatorom.
U cilju što boljeg upoznavanja javnosti sa likom i djelom bl. Bulešića prvi broj Glasnika dijeljen je besplatno. Za sada je namjera da Glasnik izlazi prigodno.

Glasnik postulature, br. 1/2014.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.